donderdag, augustus 03, 2006

Jakarta & Bandung

Visa on arrival.
Na een goede vlucht in de rij om een visum te bemachtigen dat we anders via de ambassade in Nederland hadden moeten regelen. We maken wederom kennis met Indonesische efficiency en nemen ons voor om relaxed te blijven. Met vers uitgedraaide visa in de paspoorten halen we onze baggage op. Met uitzondering van een fles olijfolie is alles heel aangekomen in Jakarta.

Nadat we zijn ingecheckt in het guesthouse ontmoeten we Martijn, een vriend van Amis, en eten we in de buurt samen wat. Hij vertelt ons dat veel mensen in Jakarta verwachten dat er nog een aardbeving zal komen met een tsunami en dat deze Jakarta zal bereiken. Vrienden sturen elkaar sms-berichten hierover; men is hier bang geworden door de vele natuurrampen en gelooft ook vaak niet meer in toeval.

De volgende dag vertrekken we met de trein naar Cimahi bij Bandung.
Eksetutiv is niet meer wat het is geweest zo lijkt het. Toch is er airco en komt er iemand langs om nasi te verkopen, dus we mogen niet klagen. Aan het einde van de rit worden we opgewacht door de familie van Amis. De hitte die we in Nederland achter de rug hebben, zorgt ervoor dat de temperatuur hier niet zwaar valt. In huis is het zelfs ronduit koel en het mandi-ritueel hoeft de volgende dag ook niet echt voor verfrissing te zorgen.
De familie helpt ons graag de tassen wat lichter te maken. Kleine nicht Mariam trekt direct een nieuw shirt aan als ze naar de moskee gaat en de chocolade koekjes en bonbons verdwijnen n gestaag tempo. Fijn als cadeautjes zo worden gewaardeerd.
Vandaag zijn we in Bandung met twee nichten van Amis; Nadia en Ade. Als het goed is bezoeken we zo een weeshuis waar Nadia wel vaker komt. Dit mede op verzoek van Ronald van Flowgi. We zullen hem verslag doen van onze bevindingen.
In de rugzak die naast me staat zitten al wat stripboekjes die we aan kinderen in Yogya kunnen geven. Tri stuurde ons al een mail en zegt uit te kijken naar ons bezoek. Samen met hem en de andere vrijwilligers zullen we een plan maken voor ons project.

Zo ver is het nu echter nog niet. Eerst nog hier ergens naar de kapper, bij Devy langs om kennis te maken en chocola en worst te brengen.
Hoop dat de regen in Nederland ondertussen niet het humeur verpest van iedereen die daar achter is gebleven. Wij denken aan jullie. ;-)

3 opmerkingen:

Hélène zei

We volgen jullie op de voet. Veel groeten vanuit een heerlijk fris en zonnig Nederland,

Hélène and family

Natalie zei

Ook wij maken een uitstapje op jullie blog om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes. Hebben begrepen dat jullie inmiddels (vandaag zaterdag) in Yogya zijn aangeland. Veel sukses!

Natalie & Giovan

Natalie zei

Ook wij maken een uitstapje op jullie blog om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes. Hebben begrepen dat jullie inmiddels (vandaag zaterdag) in Yogya zijn aangeland. Veel sukses!

Natalie & Giovan