woensdag, augustus 09, 2006

Er is een plan....

We hebben na ons bezoek aan de scholen een plan gemaakt met de Flowgi-staf hier in Yogya.
Het is nu duidelijk wat we hier de komende dagen kunnen doen.
Uit de atm haalden we pakken geld, zodat Agus vast aan de slag kan en ook vandaag zullen we weer miljoenen rupiah uit de muur trekken. Het papieren reisverslag wordt aangevuld met alle bonnetjes die we netjes bewaren om ht overzicht te behouden.

Er worden boeken gekocht voor het tweede semester voor de kinderen van SD Banjardadap. Ze moeten de boeken wel per 2 kinderen delen, maar ze kunnen zo wel verder met school. Alle kinderen krijgen ook een nieuw batik-uniform die ze aan hebben op vrijdag en zaterdag.

Voor een andere basisschool, SD Assifa, organiseren we op zondag de 'Funday'. Behalv spelletjes, regelen we ook lunchboxen voor de kinderen (iedereen die op de Flowgi-sponsordag was weet wel hoe die eruit zien).
Van Erita hoorden we verder dat er een TK is, de Indonesische kleuterschool, waar veel arme kinderen zitten. We kopen voor die school spelletjes, tekenmateriaal en andere schoolspullen, voor zover we daar aan kunnen komen. De studenten die ons als vrijwilliger bijstaan, geven we soms ook een kleine financiƫle vergoeding voor al hun hulp.
Hopelijk hebben we nog geld over om wat tijdschriften, een voetbal en volleybal te kopen voor het weeshuis 'Mardi Siwi', waar we gisteren waren. Met relatief weinig geld kan je hier behoorlijk wat kopen, dus we hebben goede hoop.

Geen opmerkingen: