zaterdag, juli 22, 2006

Next stop; Indonesië

Het duurde lang, maar ook voor basisscholen in Amsterdam is de vakantie eindelijk begonnen. Nu de laatste loodjes wat dat betreft achter de rug zijn komt er meer ruimte in mijn hoofd voor de Yogya-actie. We probeerden vandaag al Triyono, ons contactpersoon in Yogyakarta te bereiken, maar er hing teveel onweer in de lucht voor een goede verbinding. Morgen wagen we nog een poging en ondertussen zet ik wat mogelijke activiteiten op papier voor de funday.

Terwijl hier de vakantie net met open armen is ontvangen zijn de scholen in Indonesië juist weer gestart. Hulporganisaties proberen de scholen in het getroffen gebied te helpen met een nieuwe start. Het valt niet mee, omdat veel scholen geen geld hebben voor schoolspullen, als er überhaupt al een schoolgebouw is om de lessen in te geven.
Voor veel kinderen die getraumatiseerd zijn, zal school een plek kunnen worden waar wat structuur en rust kan komen. Sommige kunnen daar hopelijk even gewoon kind zijn, ondanks de ellende die ze hebben meegemaakt.

De actie 'Back to school' van Flowgi is inmiddels in volle gang. Er zijn een paar honderd scholen in de regio die op de een of andere manier hulp nodig hebben. Flowgi koos willekeurig 34 scholen om zich op te gaan richten de komende tijd. Het blijkt moeilijk te zijn om duidelijkheid te krijgen over de hulp die door andere organisaties wordt geboden. Het Flowgi-team gaat daarom met spullen en veel positieve energie op pad om ter plekke de situatie in te schatten.
Als een school al hulp heeft ontvangen wordt één van de andere scholen op de lange, lange lijst gekozen.
Ben trots dat wij daar over twee weken ook ons steentje aan kunnen bijdragen, mede dankzij alle hulp die we hier hebben gekregen.

Geen opmerkingen: