vrijdag, januari 05, 2007

Namjai 2007


De keuze is gemaakt: deze zomer gaan we naar Cambodja.
Een onbekend land met veel armoede en een prachtige natuur. Voor de volledigheid eerst wat informatie over dit land dat meestal in een vakantiepakket zit met Laos, Viëtnam of Thailand.

Cambodjanen zelf noemen hun land Kampuchea, deze naam is afgeleid van het woord Kambu-ja. Deze naam betekent letterlijk: zij die geboren zijn door Kambu. Kambu is volgens een mythe de grondlegger van Cambodja.

Cambodja is een zeer arm land en de economie draait zeer slecht door de vele oorlogen. Het toerisme is nu de snelst groeiende sector in de laatste jaren.
Vroeger bestond Cambodja voor een groot gedeelte uit regenwoud. Door de massale houtkap in de afgelopen jaren is dat nu nog maar 52% van het oppervlak van het land.

De meeste Cambodjanen behoren tot de Khmer (94%). De Chinezen zijn op een na de grootste groep met ongeveer 3%, de Moslim Chams volgen met 2%. De rest van de bevolking bestaat uit Vietnamezen, Thais, Chinezen en bergvolkeren.

Aids vormt in dit land een groot probleem met een grote toename in het aantal gevallen in recente jaren. Gevolg is dat er speciale weeshuizen zijn die kinderen opvangen waarvan beide ouders door deze ziekte zijn gestorven .

1 opmerking:

Hélène zei

Lieve Amis en Mike,

Een nieuw jaar met nieuwe plannen en trouw aan oude idealen. Dat is een felicitatie waard! Ik ga jullie weer van harte volgen.

Hélène