vrijdag, januari 26, 2007

Vreemde snuiters

Hoeveel weeshuizen zouden er in Cambodja zijn?
Unicef heeft het op de website in ieder geval over ongeveer 500.000 wezen.
Armoede en aids worden genoemd als belangrijkse veroorzakers van dit grote aantal kinderen dat moet worden opgevangen in één van de vele weeshuizen.

De weeshuizen in Cambodja zitten dan ook vol en houden vaak met moeite het hoofd boven water. Op steun van de overheid kan niet worden gerekend en hulp van buitenaf is dan ook altijd welkom.

Allerlei stichtingen ontvangen vaak met open armen de hulp van toeristen die een weeshuis willen bezoeken, zo wordt duidelijk uit de vele verhalen die te lezen zijn op weblogs van voorbijgangers . Ze komen en gaan weer, net als wij zullen doen deze zomer. Er worden schoolspullen achtergelaten, computeres aangeschaft, fundays georganiseerd en veel foto's gemaakt. Het gebeurt allemaal vanuit een goed hart en met de juiste intentie.

Vanavond vraag ik me alleen af wat het beeld is dat een wees in Phnom Penh heeft van een Westerse toerist. Een vreemde die op bezoek komt, mooie spullen brengt en dan weer vertrekt met de tranen in de ogen. Vreemde snuiters zullen ze ons maar vinden vermoed ik zo.

Geen opmerkingen: