woensdag, januari 24, 2007

Londen-Doha-Bangkok

Een ticket vinden naar Cambodja blijkt geen eenvoudige opgave.
We surfen ons een slag in de rondte en kijken op alle websites die we kunnen bedenken. Alles is natuurlijk mogelijk voor de juiste prijs, maar wij kunnen en willen die niet betalen.
Dan maar eerst naar Bangkok, omdat we daar toch nog langs Elske, een soulmate van Amis, willen gaan.

We dachten dit jaar slim te zijn om vroeg te boeken, maar hebben ons toch een paar maanden vergist. De echte koopjesjager heeft zo te zien al een ticket geregeld als de was van de afgelopen zomervakantie net aan de waslijn hangt. Gelukkig komen ook wij via wat omwegen bij twee tickets terecht die we na even diep ademhalen toch reseveren.

Welcome to Qatar Airways......
We vliegen langs Londen en maken een pitstop in Doha. Zou je het opzoeken in de atlas, dan kom je terecht in Qatar. Ja inderdaad, dat leuke kleine staatje vlak boven Saoedi Arabië. Van daaruit door naar Bangkok en bij Air Asia moet dan een 'very cheap ticket' naar Phnom Penh gevonden worden voor een paar dagen later.

Wat we daar willen gaan doen wordt steeds duidelijker. De ervaringen van vorig jaar helpen ons om de richting te kiezen die bij onze ideeën past. Amis heeft mailcontact met iemand in Cambodja die voorstelde om een weeshuis te helpen en we hebben twee Nederlandse stichtingen gevonden waar we informatie hebben opgevraagd. In februari weten we hopelijk bij welk project we zullen gaan helpen. Zodra we dat weten kunnen we verder met het maken van plannen.


Geen opmerkingen: