zondag, juni 18, 2006

Zondag 9 Juli, 14.00u: Yogya Picknick, Westerpark

Vorig jaar organiseerden we een grote rommelmarkt op school en haalden zo veel geld binnen voor de tsunami-slachtoffers in Khao Lak. Dit jaar staat onze trip los van school, dus bedachten we iets anders om toch de aandacht te vestigen op ons plan.


Ik hoefde er geen grootse happening van maken, maar wilde het verbinden met de gedachte dat het goed is om soms even stil te staan bij wat wij allemaal niet hebben en vooral wie we hebben. Zo kwam ik na een brainstorm met Taco op het idee van de picknick. Een combinatie van gewoon relaxed samenzijn en de actie in het kader van onze reis naar Indonesië.

Zelf hebben we al geld apart gezet om zo goed mogelijk te kunnen helpen, maar hopelijk levert de picknick ook nog iets op. Elske, goede vriendin van Amis, is dan helaas alweer in Bangkok, maar zij heeft stilletjes haar bijdrage al bij ons achtergelaten. Daarnaast kregen we via de mail inmiddels een paar leuke reacties van mensen die zeker komen, of laten weten dat ze het in ieder geval een goed plan vinden. Goed om dat soort feedback te krijgen, want ik blijf een slechte fundraiser. Heb respect voor mensen die dat zo vol overtuiging en soms schijnbaar moeiteloos lijken te kunnen.

Vandaag maakte ik met Amis het plan duidelijker en besloten we de picknick in het Westerpark te houden. Zondag 9 juli hopen wij daar met veel vrienden en familie, vanaf 14.00u, lekker te eten, drinken en geld in te zamelen. Later die dag staan twee voetbalnaties in Duitsland tegenover elkaar in de finale van het wereldkampioenschap, maar eerst is er de picknick.

1 opmerking:

Hélène zei

Over je kwaliteiten als fundraiser móet ik nog even wat zeggen. Ik begrijp zo goed wat je bedoelt maar maak je geen zorgen: dat komt allemaal goed. De zachte krachten krijgen ook heel wat voor elkaar. Daarvan ben ik overtuigd. Blijf maar gewoon dichtbij jezelf, gladde praatjes vullen geen gaatjes. Jullie zijn hartstikke goed bezig.