woensdag, juni 25, 2008

Oaxaca calling....


Vandaag contact gehad met Canica de Oaxaca; blijft toch wel bizar dat je via de computer opeens contact kunt hebben met iemand in Mexico. De verbinding was niet denderend, maar was toch opeens al een beetje daar.

Eerst Thomas aan de (kop-)telefoon gehad en even kennis gemaakt. Hij gaat voor ons op zoek naar een verblijfplaats en zou ook proberen na te gaan of Guelaguetza-tickets een must zijn.
Kijk, dat is nog eens een prettige voorbereiding op een vakantie.
Daarna kreeg ik Miya aan de lijn die het contact met alle sponsors onderhoudt. Ze had nog geen concrete bestedingsvoorstellen voor onze donatie. Ze wachtte eigenlijk nog op het totaalbedrag dat wij bij elkaar hadden weten te krijgen. In onze eerste mail lieten we weten in ieder geval €1500,- euro te hebben. Dit stelden we na Kdag al bij; het werd €1000,- meer. Dit was toen al een aangename verrassing. Vandaag kon ik haar dus vertellen dat het nog meer werd; morgen maken we €4000,- over naar Oaxaca. De reactie van Miya: "Did you say 4000...? Is that in euro's?!"

(noot: €4000,- is omgerekend bijna 65.000 mxn pesos!)

Nog voor ons vertrek naar Mexico krijgen we een verlanglijst en dan kunnen we in overleg eventueel beslissen waar wij aan bij zullen dragen. Nu het bedrag veel hoger is dan verwacht, moet gekozen worden of het geld besteed wordt aan een lange lijst van kleine dingen die ze al lang willen hebben, of dat er een groot project is waar wij aan kunnen bijdragen.
Hoe dan ook, op deze manier kunnen helpen geeft wel een adrenaline-rush. Ben in een bevoorrechte positie om dit te doen en ben dankbaar voor alle bijdragen om ons heen.

Geen opmerkingen: