donderdag, februari 14, 2008

Nam Jai zoekt.....

Het internet is de uitvalsbasis voor een nieuwe zoektocht naar een stichting die we deze zomer kunnen en willen steunen. Het blijkt dit jaar geen eenvoudige klus te zijn. Er zijn veel organisaties actief in Mexico en we zijn er inmiddels achter gekomen dat er heel veel kinderen zijn die hulp hard nodig hebben. Mexico is officieel gezien wellicht geen ontwikkelingsland, maar er is veel armoede en het onderwijs is soms slecht geregeld. Er zijn dan ook behoorlijk veel organisaties die een weeshuis runnen, straatkinderen helpen en proberen om kinderen kans op een betere toekomst te geven.

Vraag is voor ons ook dit jaar waar wij goed kunnen helpen. Steunen we een grote organisatie die de zaken behoorlijk op een rijtje heeft, of richten we ons net als voorgaande jaren op een kleine stichting die zich met hart en ziel inzet, maar over te weinig financiƫle middelen beschikt? De keuze is heel moeilijk en er valt voor beide opties veel te zeggen.

Wat willen wij bereiken? Die vraag stellen we ons regelmatig. Wat wij doen is slechts een druppel op een gloeiend hete plaat en toch zijn wij er van overtuigd dat onze bijdrage niet zomaar zal verdampen. Onze druppel kan iemand hopelijk de moed en kracht geven om door te gaan met het goede werk dat hij of zij verricht. Onze steun kan een kind blij maken, of hoop geven voor de toekomst. Dat willen wij geloven.

We hebben nog tijd, dus voorlopig hoeven we ons nog niet druk te maken. We weten dat het geld hoe dan ook daar terecht zal komen waar kinderen er van zullen profiteren.

Geen opmerkingen: