zondag, juni 17, 2007

Onthaasten


Vrijdag bleek voor een aantal mensen een onhandige dag voor yoga. Er moest toch wel gewoon gewerkt worden, in ieder geval tot 17.00u. De Yogales die Marinka voor NamJai had georganiseerd, begon daarom ook wat later. Een aantal deelnemers kwam bezweet binnen, omdat ze gehaast hadden om op tijd te zijn.

Een paar minuten later liggen we allemaal met onze ogen dicht op onze matjes en gaan we even na hoe de dag tot dan toe is verlopen. We luisteren naar de geluiden om ons heen, voordat we ons onderworpen aan wat basisbewegingen uit de yogaleer die niet zo eenvoudig blijken. Kijken hoever je kan komen tijdens het rekken en strekken blijkt soms nog confronterend. Ik krijg het persoonlijk niet voor elkaar om in balans te blijven tijdens een evenwichtsoefening. Geen frustratie, want dat geeft negatieve energie, maar op zoek gaan naar mijn eigen grenzen.

Na een uurtje yoga met Marinka voelen de deelnemers zich wel een stuk relaxter en wordt nog even nagekletst onder het genot van een kop thee of glas sap. De financiƫle bijdrage van de deelnemers verbetert de sfeer nog verder. Het was de laatste fun(d)raiser in het kader van onze reis naar Cambodja en een mooie afsluiting. Marinka...chapeau ! !

Heel tevreden en dankbaar kunnen we kijken naar de rimpels in het water om ons heen, die zich steeds verder lijken uit te breiden.

Geen opmerkingen: