donderdag, mei 01, 2008

Koninginnedag 2008

De Proloog

Dinsdag 29 april.

Wakker geworden in de wetenschap dat we achter lagen op schema en er nog behoorlijk wat werk gedaan moest worden. Gelukkig konden we een auto lenen, zodat alles vervoerd kon worden naar onze opslag aan de Hobbemakade.

De eerste rit ging richting het Oostelijk Havengebied om handelswaar op te halen bij school. Daarna langs een super Achthoekgezin die ook spullen klaar had staan voor onze grote uitverkoop. Na een verfrissend drankje weer verder richting de Kattenburg. Even bijkletsen met een voormalig stagiaire en tot de ontdekking gekomen dat het laadvermogen van de auto vrij snel aan zijn limiet zit.

Terug naar huis om de lading tijdelijk in onze gang te deponeren
en daarna met allerhande hulp Kalo naar de Gamma gereden.
Zonder ons te laten afleiden door het immer boeiende mannenspeelgoed, deden we onze inkopen;
schragen, planken, tape, afdekplastic (just in case) en nog wat oranje ballonnen.


Vervolgens wachtte de klus om alle dozen en tassen uit de berging en de woonkamer en de gang naar de Hobbemakade te brengen. Met dank aan Pieter, verliep dit deel van operatie Kdag uiteindelijk behoorlijk soepel.
Om 23.30 met onze hoofden vol, toch nog even wat slaap proberen te pakken.

KDAG 2008

03.05u


De wekker trekt ons veel te vroeg terug naar de werkelijkheid en een half uur later staan we op onze toplocatie aan de Apollolaan. Nog geen uur verder is het gelukt om de luxe partytent op te zetten en vanaf 06.00 gaan we er vol tegenaan.

Kalo tekent voor de eerste verkoop van de dag, maar velen volgen nog. Ieder uur ontvangen wij kleingeld van onze verkopers.
Mijn broekzak staat uiteindelijk bol van het kleingeld en doetd me denken aan die dagen van weleer toen ik terug kwam uit school na een lucratieve middag knikkeren. Hetzelfde opgewonden gevoel van toen stroomt ook nu door mijn lijf. Het papiergeld, immer bescheiden van omvang, wordt ook netjes opgeborgen.

De helpende handen van lieve vrienden en familie, zorgen voor een topdag. Ondertussen doet een collega van school ergens in de Jordaan ook nog een dikke duit in de zak voor Nam Jai. Ook zij verkoopt voor ons.

Een diepe buiging voor hen allemaal !

Na eens strenge selectie van Amis pakken wij de overgebleven spullen om 17.00u weer in en maken wij ons klaar voor de climax van de dag; het tellen van al het geld. Gelukkig, maar doodmoe heffen wij het glas eenmaal en halen dan ons bed nog maar net.

Koninginnedag 2008 was perfect!


Geen opmerkingen: